First a few words in English (Deutsch folgt weiter unten!)
When in Berlin for “re:publica 2014”, my colleague Matthias J. Lange of Redaktion42 and myself received an invitiation to join in on a tasting of Glenmorangie´s newly revised “Lasanta” Scotch, which is matured first in casks originally used to store Bourbon Whiskey, and then in casks which come from the Andalusia region in Spain, where they had been used to mature Oloroso Sherry before. We had the chance to conduct an interview with Karen Fullerton on the basics of whisky production. Karen, who is the global brand ambassador at Glenmorangie, also explained what´s so special about the new product.
Mein Kollege Matthias J. Lange erhielten eine Einladung, an einer Whisky-Probe des neu aufgelegten Whiskys “Lasanta” der schottischen Destille “Glenmorangie” teil zunehmen. Das Glenmorangie-Mutterhaus Hennessy hatte ins Berliner “Cafe Einstein” geladen – Matthias und ich hatten einen sehr schönen Abend mit leckerem Whisky. Am Rande der Veranstaltung hatten wir die Gelegenheit, ein Interview mit Karen Fullerton zu führen. Sie arbeitet als “Global Brand Ambassador” bei Glenmorangie und kennt sich perfekt mit Whisky aus. Deshalb konnte sie uns auch sehr gut erklären, was eigentlich die Besonderheit an dem neuen Whisky ist.